مقدمه:امروزه از کودها بعنوان ابزاری برای نیل به حداکثر تولید در واحد سطح استفاده می شود. منتها این کودها بایستی بتواند علاوه بر افزایش ، تولید، کیفیت محصولات کشاورزی را ارتقاء داده، ضمن آلوده نکردن محیط زیست مخصوصاً آبهای زیر زمینی ، تجمع آلاینده نظیر نیترات در اندام های مصرفی محصولات زراعی را به حداقل مقدار ممکن تنزل دهد. علاوه بر آن ضمن افزایش راندمان کودی، سلامتی انسان و دام نیز تأمین شده باشد.
متاسفانه مصرف کودهای شیمیایی در کشور نامتعادل بوده و مطابقتی یا نیاز واقعی گیاه ندارد. در حالی که در دهه 1360 کودهای ازته و فسفاته در هر سال، از روند رشد بیش از ده درصد برخوردار بودند. از مصرف کودهای پتاسیمی به دلایل نه چندان معقول خبری نبود . در حالی که در کشورهای پیشرفته نسبت مصرف ازت (N) ، فسفر (P2O5) و پتاسیم (K2O) به ترتیب در حدود 100، 50 و 40 است (مقدار متوسط جذب توسط محصولات زراعی معمولاً) به نسبت 10، 2 و 8 است)، این نسبت مصرف در ایران تقریباً 100، 80 و 5 می باشد. چنین به نظر می رسد در این سیر عدم تعادل، کفه سنگین ترازو را به خود اختصاص داده و مواد آلی، پتاسیم و عناصر کم مصرف در کفه سبک قرار داشته اند. برای افزایش مواد آلی خاکها لازم است از همه منابع آلی ممکن نظیر ضایعات کشاورزی، فاضلاب و مواد زائد شهرها استفاده شود تا افزایش تولیدات زراعی مطابق با کشاورزی پایدار گردد.
فهرست مطالب:فصل اولمقدمه (کلیاتی در مورد کاربرد کود در ایران)
کود میکرو
دلایل کمبود ریز مغذی ها در مزارع، باغات و گلهای زینتی
میزان و نحوه مصرف کود میکرو مرکب رشد
فصل دوم: نقش آهن در گیاهعلائم ظاهری کمبود آهن در گیاه
نقش آهن در خاک
علائم توازن یونی
آهن در خاک های ماندابی
علت کمبود آهن چیست؟
چه باید کرد؟
فصل سوم: نقش منگنز در گیاهگیاهان حساس به کمبود منگنز و علائم کمبود آن
نقش منگنز در خاکها
شکلهای منگنز در خاک
شرایط خاک و قابلیت جذب منگنز
کودهای منگنزدار
روشها و مقدار مصرف کودهای منگنزدار
مصرف به صورت برگپاشی
مسمومیت از منگنز
چه باید کرد؟
فصل چهارم: مس مقدار مس در خاک
مقدار مس در تغذیه گیاه
عوامل موثر بر قابلیت جذب مس
ماده آلی
حضور یونهای فلزی
مسمومیت از مس
کود های مس
فصل پنجم: مولیبدننقش مولیبدن در تغذیه گیاه
نقش مولیبدن در خاک
واکنش های مولیبدن در خاکها
مسمومیت مولیبدن
کودهای مولیبدن
فصل ششم: روینقش روی در گیاه
غلظت روی در گیاه
واکنش های متقابل با سایر عناصر
حد بحرانی روی در گیاه
چگونه علائم کمبود روی را تشخیص دهیم ؟
روش محلول پاشی برای رفع کمبود روی
روی در خاک
روش قابل جذب
حساسیت محصولات
حد بحرانی روی در خاک
منابع کودی روی
سولفات روی چگونه باید مصرف شود؟
آغشته کردن بذور
فروبردن ریشه ها
اهمیت مصرف سولفات روی
افزایش غذایی (غنی سازی )
فصل هفتم: بُرپویای بُر در گیاهان
پویایی یا عدم پویایی بر در بافت گیاهی
توزیع بر در بافت گیاهی
علائم سمیت بر در گیاهان
تشخیص و کود دهی
فصل هشتم: کود میکروافزایش عملکرد و کاهش هزینه های کشاورزی با کود های میکرو
ارتباط pH با دسترس داشتن عناصر غذایی
تاثیر عناصر مختلف بر غلات و علائم آنها
فصل نهم: ذرتذرت
مواد و روشها
نتایج
فصل دهم: گندمتعیین بهترین زمان و غلظت محلول پاشی کود میکرو بر عملگر گندم
گندم
مواد و روشها
نتایج
تاثیرآهن، منگنز، روی، مس بر کیفیت گندم در شرایط شوری
فصل یازدهم: آفتابگردانبررسی کاربرد فسفر، بر بردباری آفتابگردان
مواد و روشها
نتایج
بحث و نتیجه گیری
فصل دوازدهم: نتیجه گیرینتیجه گیری کلی
منابع
-
راهنمای استفاده:
قابل استفاده برای دانشجویان رشته کشاورزی و رشته های مرتبط
-
محتوای فایل دانلودی:
در قالب فایل word و قابل ویرایش