بررسی علل گرایش جوانان به اعتیاد

بررسی علل گرایش جوانان به اعتیاد


مقدمه:
مسئله اعتیاد به مواد مخدر یکی از مهمترین مشکلات اجتماعی- اقتصادی و بهداشتی است که عوارض ناشی از آن تهدیدی جدی برای جامعه بشری محسوب شده، و موجب رکود اجتماعی در زمینه های مختلف می گردد، پدیده ابتلا به مواد مخدر مهمترین عامل به تباهی کشیدن و انحطاط اخلاقی جوامع به شمار می رود . متأسفانه گسترش دامنه مصرف مواد مخدر در جامعه امروزی به حدی است که قسمت عمده ای از در آمدهای ملی و بخش مهمی از توانایی های نیروی انسانی را در خود هضم کرده است.
نتایج حاصل از این پژوهش اثرات عوامل اجتماعی مورد بررسی شامل در دسترس بودن مواد مخدر،اعتیاد اعضای خانواده ،طبقه اجتماعی،دوستان معتاد،بیکاری، میزان آگاهی از عوارض مصرف مواد مخدر و وضع تأهل را تأیید نموده است.
آیا تا به حال به این مسئله فکر کردید که چه طور یک نفر به مواد مخدر معتاد می شود ؟ آیا به نتیجه خاصی هم رسیدید یا نه ؟ در اینجا علل مختلف گرایش جوانها را به مواد اعتیاد آور بررسی  می کنیم . بسیاری از جوانها و حتی پدر و مادر ها فکر می کنند که دلیل اعتیاد فرد ، اصرار دوستان بوده است . در حالی که این تنها انگیزه سوء مصرف مواد در جوانان نیست . اگر بخواهیم انگیزه های مصرف مواد مخدر جوانها را بشناسیم ، فهرست بلند بالایی را میشود عنوان کرد ، بعنوان مثال : کنجکاوی ، کسب لذت ، تسکین درد ، فراموش کردن مشکلات ، شوخی و خنده ، هیجان طلبی یا میل به خطر کردن ، احساس بزرگ شدن ، پیوستن به گروهی خاص و ... این علل با وجود این که چندان مهم به نظر نمی رسند ، باعث اعتیاد میلیونها انسان شده اند . بیشترین علت اعتیاد جوان در ایران دو عامل کنجکاوی و کسب لذت است.( امروزه متخصصین ، تنها یک عامل را زمینه ساز اعتیاد نمی دانند و معتقدند عوامل مختلف دست به دست هم می دهند و فرد را معتاد می کند . این عوامل عبارتند از:  عوامل فردی ( عوامل روانی ، زیستی و بیولوژیک )‌، عوامل خانوادگی و عوامل اجتماعی . هرکدام از این سه عامل به تنهایی نیز قادرند تا موجب گرایش فرد به اعتیاد شوند . )
یکی از واضح ترین مسائل برای همه افراد آن است که اگر انسان به کاری عادت کرد و به آن خوی گرفت - چه زیبا یا زشت - ترک آن بسیار مشکل و کنار گذاردن آن  به  نظر  بعید است  تا آنجا که معروف است می گویند: « ترک عادت موجب مرض است».
زیرا هنگامی که انسان اعتیاد به چیزی پیدا می کند، روح او ناتوان گشته و قدرت تصمیم گیری او ضعیف می گردد و چه بسا خود شخص دوست دارد که آنچه را بدان عادت کرده کنار بگذارد ولی برای او بسیار سخت است.
برای وجدان این حقیقت می توانید به مساله بلای خانمانسوز اعتیاد به مواد مخدر توجه کنید. در دنیای  کنونی  این  ماده  خطرناک  چقدر قربانی  گرفته و چه خانواده هایی  را متلاشی ساخته و چقدر از استعدادها و نیروهای جوان و فعال در هر جامعه ای از جوامع بشری را نابود ساخته و چه بسیار  فرزندانی را که از عواطف  پدر و مادر محروم  می سازد و خلاصه مفاسد اعتیاد به این مواد برای همگان روشن و هویدا می باشد ودرتمام ممالک در صدد مبارزه با آن برآمدند و هزینه های سرسام آوری را برای مبارزه  با  آن مصرف نموده و به تبلیغات گسترده ای برای توجیه افکار عمومی دست زده اند و بلکه نیروهای انتظامی را بکار گرفته و گاهی از زندان و شکنجه و اعدام نیز برای ریشه کن کردن این ماده و نیز اعتیاد به آن استفاده می نمایند.

فهرست مطالب:
فصل اول: طرح تحقیق
مقدمه
بیان مسئله
ضرورت و اهمیت مساله
اهداف تحقیق
اهداف کلی
بیان اهداف جزئی
فرضیه های تحقیق
تعاریف عملیاتی
موانع تحقیق
فصل دوم: سابقه و پیشینه تحقیق
مقدمه
پیشینه داخلی
اثرات اساسی داروها
درمان و پیشگیری
پیشگیری
نوجوانی
جامعه یا محله
مدرسه 
خانواده
فصل سوم: روش تحقیق
موضوع تحقیق
1- روش تحقیق
2- ابزار و روش جمع آوری اطلاعات
3- جامعه  آماری
4- حجم جامعه جوانان شهرستان میاندوآب
حجم نمونه آماری 111 نفر 
5- روش تحلیل داده ها
فصل چهارم: یافته ها و تجزیه و تحلیل آنها
تجزیه و تحلیل نتایج حاصل از سؤالات مربوط به فرضیه 1
تجزیه و تحلیل نتایج حاصل از سؤالات مربوط به فرضیه 2
 تجزیه و تحلیل سؤالهای مربوط به فرضیه 2
 تجزیه و تحلیل سؤالهای مربوط به فرضیه 3 و 4
فصل پنجم: نتایج و پیشنهاد ها
نتیجه گیری
پیشنهادات
منابع و مآخذ

تعداد مشاهده: 1963 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 77

حجم فایل:90 کیلوبایت

 قیمت: 10,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • راهنمای استفاده:
    مناسب جهت استفاده دانشجویان رشته روانشناسی، علوم تربیتی و رشته های مرتبط


  • محتوای فایل دانلودی:
    در قالب word و قابل ویرایش

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.