خلاصه: تعداد 32 نمونه غذا، آب منابع و عضله ماهی به منظور اندازه گیری فلزات سرب و آهن در فصلهای تابستان و پاییز، در دو نوبت با فاصله 3 ماه از چهار مزرعه پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان در استان چهارمحال بختیاری اخذ شده و مورد بررسی قرار گرفت. میزان آهن و سرب به ترتیب در کل نمونههای آب مزارع مختلف برابر با 4/4 ± 6/60 و 2/0 ± 5/2 میکروگرم بر لیتر، میزان آهن و سرب به ترتیب در کل نمونههای خوراک مصرفی مزارع مختلف برابر با 8/183 ± 4/563 و 1/1 ± 3/3 میلیگرم بر کیلوگرم و همچنین میزان این دو فلز به ترتیب در کل نمونههای ماهی مزارع مختلف برابر با 9/3 ± 7/8 و1/0 ± 3/0 میلیگرم بر کیلوگرم بوده است. با توجه به مقادیر بدست آمده از دو فلز فوق هیچگونه تفاوت معنیداری در سطح (05/0 > p) بین خوراک، ماهیان و آبهای مختلف مشاهده نشد ولی در کل ارتباط منطقی بین میزان این دو فلز در غذا و ماهیان تغذیه شده از همان غذا مشاهده گردید بطوریکه بیشترین میزان تجمع فلزات سنگین یاد شده در غذای کارخانه شماره 2 و همینطور ماهیان تغذیه شده از این غذا و کمترین میزان تجمع این فلزات در غذای کارخانه شماره 3 و ماهیان تغذیه شده با این خوراک مشاهده شد. با توجه به استاندارد های FAO برای فلزات سنگین و مقایسه آن با مقادیر بدست آمده در تحقیق حاضر، میزان این فلزات در آب، غذا و عضلات ماهی از حداکثر مجاز پیشنهادی کمتر میباشد. لذا هیچگونه خطری از جانب این منابع متوجه مصرفکنندگان بعدی مثل انسان نیست.
فهرست مطالب: خلاصه
فصل اول: مقدمه و طرح تحقیق 1-1- بیان مسئله 1-2- اهداف، فرضیات و سئوالات تحقیق 1-2-1- اهداف تحقیق 1-2-2- فرضیات تحقیق 1-2-3- سئوالات تحقیق 1-3- روش تحقیق و پژوهش فصل دوم: کلیات تحقیق 2-1- فلزات سنگین 2-1-1- منشاء فلزات سنگین 2-2- سابقه تحقیقات در مورد سرب 2-2-1- سابقه تحقیقات در مورد سرب و اثر آلوده کنندگی آن در انسان 2-2-2- اثر آلوده کنندگی سرب در آب دریا و ماهیان 2-3- سابقه تحقیقات در مورد آهن 2-3-1- سابقه تحقیقات راجع به مسمومیت با آهن و اثر آلوده کنندگی آن بر انسان 2-3-2-اثر آلوده کنندگی آهن در آب دریا و ماهیان 2-3-3- مقادیر استاندارد پیشنهاد شده آهن و سرب از سوی سازمانها و محققان مختلف فصل سوم: مواد و روش کار 3-1- مواد و لوازم مورد نیاز 3-2- روش کار 3-2-1- تاریخچه دستگاه جذب اتمی 3-2-2- قسمتهای مختلف دستگاه جذب اتمی 3-2-2-1 روش کار با دستگاه جذب اتمی با شعله 3-2-3- آماده سازی نمونه ها جهت اندازه گیری فلزات 3-2-4-عمل هضم اولیه در فلزات فصل چهارم: نتایج تحقیق فصل پنجم: بحث و پیشنهادها منابع چکیده انگلیسی
فهرست جدول ها جدول 4-1 میانگین و انحراف معیار آهن و سرب در کل نمونههای خوراک (بر حسب میلیگرم بر کیلوگرم) جدول 4-2 میانگین و انحراف معیار آهن و سرب خوراک تولید شده در کارخانههای مختلف (بر حسب میلیگرم بر کیلوگرم) جدول 4-3 میانگین و انحراف معیار آهن و سرب در کل نمونههای ماهی (بر حسب میلیگرم بر کیلوگرم) جدول 4-4 میانگین و انحراف معیار آهن و سرب ماهیان تغذیه شده از خوراک کارخانههای مختلف (بر حسب میلیگرم بر کیلوگرم) جدول 4-5 میانگین و انحراف معیار آهن و سرب در کل نمونههای آب مزارع مورد نمونهبرداری (بر حسب میکروگرم بر لیتر) جدول 4-6 -میانگین و انحراف معیار آهن و سرب آب تامین کننده مزارع مختلف (بر حسب میکروگرم بر لیتر) فهرست نمودارها نمودار 4-1 میزان آهن در آب ورودی مزارع مختلف نمودار 4-2 میزان آهن در ماهیان تغذیه شده با خوراک کارخانجات مختلف نمودار 4-3 میزان آهن موجود در خوراک کارخانجات مختلف نمودار 4-4 میزان سرب موجود در خوراک کارخانجات مختلف نمودار 4-5 میزان سرب در آب ورودی مزارع مختلف نمودار 4-6 میزان سرب در ماهیان تغذیه شده با خوراک کارخانجات مختلف فهرست شکلها شکل 3-1 قسمتهای مختلف دستگاه جذب اتمی (سیستم تک پرتویی)
تعداد مشاهده:
1822
مشاهده
فرمت فایل دانلودی:.rar
فرمت فایل اصلی: doc
تعداد صفحات: 74
حجم فایل:114
کیلوبایت
قیمت:
5,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.
پرداخت و دریافت فایل
راهنمای استفاده:
مناسب جهت استفاده دانشجویان رشته شیمی و صنایع غذایی
محتوای فایل دانلودی:
در قالب فایل word و قابل ویرایش