بررسی سموم سیانو باکتریایی

بررسی سموم سیانو باکتریایی




چکیده:
سیانوباکترها (جلبک‎های سبز‎- آبی) جزء پروکاریوت‎ها محسوب می‎شوند. این فیتوپلانکتون‎ها معمولاً در آب‎های شیرین و لب شور یافت می‎شوند و از لحاظ شکل ظاهری به دو گروه رشته‎ای و کلنی تقسیم می‎شوند.
سیانوباکترها در هنگام بلوم (شکوفایی)، سمومی را تولید می‎کنند که سلامت آب آشامیدنی را به مخاطره می‎اندازند و اثرات مضری بر روی موجودات زنده دارند. این سموم عبارتند از: میکروسیس‎تین‎ها، نودولارین‎ها، ساکسی توکسین‎ها، آناتوکسین ‎a، آناتوکسین ‎S(a) و ‎Cylindrospermopsin. این سموم از نظر ساختمانی متفاوتند و محدودة عصبی را شامل می‎شود. وجود سیانوباکترها و سموم آنها در مخازن آبی مورد استفاده برای آشامیدن به علت عدم مدیریت صحیح منابع و مخازن آبی است.
روش‎های تیمار آبی که در این پروژه مورد بحث قرار گرفته‎اند عبارتند از: کلرزنی، فیلتراسیون سریع یا کند، به ویژه استفاده از ازن و غیره، از موثرترین روش‎ها در از بین بردن سیانوباکترها هستند.

فهرست مطالب:
چکیده   
مقدمه   
فصل اول: انواع سیانوباکترها و ویژگیهای بیولوژیکی، ظاهری و بلومهای سمی آنها    
1-1- تاریخچه     
1-2- ویژگیهای ساختاری و بیولوژیکی سیانوباکترها       
1-3- بلومهای سمی (شکوفایی) سیانوباکترها    
1-4- مهمترین راسته‎های جلبک‎های سبز ‎- آبی  
1-5- تقسیم‎بندی سیانوباکترها از لحاظ شکل ظاهری        
1-5-1- سیانوباکترهای رشته‎ای       
1-5-2- سیانوباکترهای کلنی           
فصل دوم: طبقه‎بندی سموم سیانوباکتریایی       
2-1- طبقه‎بندی سموم سیانوباکتریایی براساس مکانیسم عمل          
2-1-1- نوروتوکسین‎ها     
2-1-2- هپاتوتوکسین‎ها     
2-1-3- درماتو توکسین‎ها   
2-2-  انواع سیانوتوکسین‎ها
2-2-1- نودولارین‎ها        
2-2-2- ساکسی توکسین‎ها  
2-2-3- آناتوکسین a و هوموآناتوکسین a        
2-2-4- آناتوکسین ‎a (S)    
2-2-5- ‎Cylindrospermopsin     
2-2-6- میکروسیس تین     
2-2-6-1- دوام و پایدار میکروسیس‎تین در سلولها          
2-2-6-2- خارج‏شدن‎سم‏هپتاپپتید(میکروسیس‎تین‎درطی‎تجزیة ‎Microcystis aeruginosa          
2-3- طبقه‎بندی سیانوتوکسین‎ها براساس ساختمان شیمیایی
2-3-1- پپتیدهای حلقوی    
2-3-2- آلکالوئیدها           
2-3-2-1- آلکالوئیدهای سیتوتوکسیک 
2-3-2-2- آلالوئیدهای درماتوتوکسیک
2-3-3- سموم لیپوپلی ساکاریدها ‎(LPS)          
فصل سوم: اثرات مضر سموم سیانوباکترها      
3-1- آزمایش سلامت انسان 
3-1-1- قرار گرفتن در معرض اثرات حاد و غیرمزمن    
3-1-2- قرار گرفتن در معرض اثرات مزمن    
3-2- ارزیابی خطر          
3-3- اثر بر ماهیان           
3-4- اثر بر موجودات آبزی
3-5- تولید ترکیبات بیواکتیو
3-6- صدمه از راه تماس تفریحی      
3-7- مسمومیت حیوانی     
3-8- اثر بر زئوپلانکتونها  
3-9- اثر بر باکتریهای آبزی
فصل چهارم: روشهای کنترل و جلوگیری از شکوفایی     
4-1- انعقاد یا چسبیدن، معلق بودن هوای محلول و جذب سطحی کربن فعال   
4-2- کلرزنی      
4-3- فیلتراسیون سریع و فیلتراسیون کندشنی   
4-4- فرآیندهای غشایی      
4-5- دما           
4-6- اسیدیته ‎(PH)          
4-7- کاهش فسفر و ازت    
4-8- سولفات مس
4-9- سیمازین     
4-10- ازن‎دار کربن         
4-10-1- میکروسیس‎تینها و نودولارین          
4-10-2- آناتوکسین a، آناتوکسین ‎S(a) و ساکسی توکسین           
4-11- نور        
4-12- کنترل بیولوژیک     
4-12-1- تغذیه توسط زئوپلانکتونها  
4-12-2- کپور نقره‎ای      
فهرست منابع
منابع فارسی
منابع غیر فارسی
Abstract
فهرست جداول
4-1- جدول تأثیر ازن در از بین بردن میکروسیس تین ‎LR در صورت وجود یا عدم وجود مواد آلی
4-2- جدول تأثیر ازن در از بین بردن ‎Microcystis aeruginosa

تعداد مشاهده: 4444 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 95

حجم فایل:187 کیلوبایت



دانلود فایل
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.